Van crossen naar de baancompetitie

In mijn laatste blog  schreef ik uitgebreid over het crossen en hoe dat toen wel is bevallen. In die periode werkte ik aan mijn omvang met het doel straks sterker aan de start van wedstrijden te verschijnen. Het blok omvang en kracht ronde ik af tijdens mijn vakantie op Gran Canaria, een weekje waarin ik genoot van de zon en heerlijke runs. Geen enkel rondje was vlak en bewust zocht ik de heuvels op. Bij het hotel lag een gemene heuvel die je niet kon ontwijken, in een training heb ik hem 3x achter elkaar gelopen. Mensen keken mij raar aan, maar ach wij lopers zijn wel vaker raar, toch? Dat weekje samen met mijn zusje was heerlijk, even de drukte van het werk achter je laten en focussen op het geen je zo graag doet. Daarnaast ook heerlijke strandwandelingen met mijn zusje gemaakt en ook gewoon lekker stilgelegen op het zonnebedje met een goed boek. Kortom, het batterijtje opgeladen voor het blok waar we nu aan zijn begonnen.

Mijn nieuwe blok
In dit blok focus ik mij op tempo, hierdoor zijn mijn trainingen weer wat korter maar (logisch) wel op een hoger tempo. Mijn trainer zorgt ervoor dat ik goed in mijn trainingen wissel en ik vind dat zo leuk. Als ik dan weer een nieuw soort training heb kan ik mezelf echt verbazen over de tijd en afstand die ik heb afgelegd. Een voorbeeld: Ik moest 60 minuten op 4.50min/km lopen daarin 5×2 minuten versnellen op gevoel. Kom ik thuis druk ik mijn klokje uit heb ik 12,8km gelopen met een gemiddelde van 4.40min/km. Ik verbaas mezelf dan wel een beetje, waarop mijn vader dan heerlijk nuchter zegt dat is 10k in net geen 47minuten, is toch een super training en kan jij toch prima lopen. Uhh jaa daar heb je wel weer gelijk in, maar toch dit ben ik niet gewend. Doordat ik het niet gewend ben vind ik het juist wel weer super leuk en blijf ik mijn trainingen een feestje vinden.

De baancompetitie
Afgelopen dinsdag ging de Keistad baancompetitie van start. We trapten af met de 3000 meter. Een afstand die ik leuk vind en het was een mooi meetmoment voor de 5000 meter van 16 april. In serie 3 mocht ik om 20.37u van start, toen het startschot klonk schoof ik mooi in de groep, maar al snel merkte ik dat ik een soort van vast liep en niet fijn op een tempo kwam. Dus na 300m hup langs de mensen heen en zelf de kop gepakt. Met aanmoedigingen gingen die rondjes van 400m zo fijn, op kop met een horde mensen achter mij aan liep ik ze strak in 92 seconde. Het sterkte mij dat ik zo de kop had en dat mensen mij volgden, gelukkig was er praktisch geen wind anders had ik het natuurlijk wel fijn gevonden als een ‘echte’ vent even de kop had overgenomen. 😉 Maar ruim 6 rondes deed ik het werk, waar helaas bij de laatste 200m een deel van de groep over mij heen ging. Ik was al iets gaan versnellen in ronde 6, maar ronde 7 waren sommige mij toch net te sterk. Waar maar een vrouw netjes dankjewel zei, was de rest waarschijnlijk te moe om even te bedanken. Maar ik deed wel een vreugdedansje, want het eerste PR is verbroken, van 11.33.36 ben ik naar 11.25.28 gesprongen. Dat zijn dus mooi 8 seconde eraf! Mijn gemiddelde was 3.48min/km dus nu nog even investeren om er nog 2000 meter op dat tempo aan te plakken. Maar eerst hebben we de 1500 meter op 2 april. Ik kijk er alweer naar uit!

Tot nu toe ben ik heel erg blij dat ik de stap heb gemaakt om met een eigen trainer stappen te maken. Afgelopen week kreeg ik ook een berichtje: je bent super bezig, alles loopt perfect. Die extra bevestiging is zo fijn! Dus we gaan vooral lekker door en ik kijk al enorm uit naar 16 april! Maar eerst nog gezellig de 60 van Texel en de 1500meter.

Liefs,
Jeanique

 

 

1 thought on “Van crossen naar de baancompetitie

  1. Pingback: De allereerste keer op de atletiekbaan | World Marathon Majors voor KiKa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s